AD: Feyenoord maakt direct schoon schip, einde verhaal voor technische staf

AD: Feyenoord maakt direct schoon schip, einde verhaal voor technische staf

30-10-2019 07:10
158

Feyenoord staat aan de vooravond van een grote schoonmaak in de technische staf. Nu Dick Advocaat instapt, lijkt het einde verhaal voor de huidige assistent-trainers Jean-Paul van Gastel (foto), Denny Landzaat en Roy Makaay.

Van Gastel en Landzaat leidden dinsdag nog de training na het afscheid van hoofdtrainer Jaap Stam. Aangezien Dick Advocaat zijn vaste assistent Cor Pot én John de Wolf mee lijkt te nemen naar De Kuip, moet de huidige technische staf echter plaatsmaken, meldt het Algemeen Dagblad. Said Bakkati kwam afgelopen zomer met Stam mee. Of hij mag blijven in Rotterdam-Zuid, zal nog moeten blijken. Feyenoord zal het nieuws met betrekking tot de mutaties in de technische staf vermoedelijk snel wereldkundig maken.

Voor Van Gastel nadert het einde van een tijdperk: de voormalig aanvoerder van de stadionclub zat al sinds 2011 in de dug-out, als assistent van Ronald Koeman, Fred Rutten, Giovanni van Bronckhorst en Stam. Hij zou echter te weinig indruk op de technische beleidsbepalers hebben gemaakt om aan te blijven. Landzaat werd in 2018 weggekocht bij AZ, als vervanger van assistent Jan Wouters. Spitsentrainer Makaay is al sinds 2015 in dienst.