Marca: Interesse uit Madrid voor Rakitic, concurrentie uit Parijs en Milaan

Marca: Interesse uit Madrid voor Rakitic, concurrentie uit Parijs en Milaan

30-10-2019 11:31 Laatste update: 15:27
19

Atlético Madrid wil Ivan Rakitic verlossen van zijn situatie bij FC Barcelona. Sinds de komst van Frenkie de Jong heeft de Kroatische middenvelder geen basisplek meer en komt hij nog maar weinig in actie. Ook Paris Saint-Germain en Internazionale zijn geïnteresseerd.

Dat meldt het Spaanse Marca. Het is niet de eerste keer dat Atlético de pijlen op Rakitic heeft gericht. De club probeerde hem al twee keer eerder te halen: bij Schalke 04 en Sevilla. Rakitic (31) speelt sinds 2014 in Camp Nou.

Het zal voor Atlético geen eenvoudige taak worden om Rakitic over te nemen van Barcelona. Inter is bereid om het door Barcelona gevraagde bedrag op tafel leggen. Daarnaast staat broer en zaakwaarnemer Dejan Rakitic dagelijks in contact met de Italiaanse club, zo klinkt het. Atlético is echter niet van plan om op te geven.

Rakitic was ieder seizoen basisspeler in Camp Nou, al deed trainer Ernesto Valverde vorig seizoen steeds minder een beroep op hem. Barcelona selecteerde door en kocht De Jong, die 75 miljoen euro gekost heeft. Sindsdien zit Rakitic op de bank.