Voorselectie Nederlands elftal: Stengs voor het eerst opgeroepen door Koeman

Voorselectie Nederlands elftal: Stengs voor het eerst opgeroepen door Koeman

30-10-2019 12:01 Laatste update: 12:19
206

Calvin Stengs is door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. Het is voor het eerst dat de AZ'er erbij zit. De voorselectie van Koeman voor de EK-kwalificatieduels met Noord-Ierland en Estland telt 28 namen.

Stengs (20), die wekelijks uitblinkt bij AZ, is het enige nieuwe gezicht in de voorselectie van Koeman, die voor de rest voor de bekende namen kiest. De bondscoach kan geen beroep doen op Steven Bergwijn. De PSV'er is geblesseerd. Donyell Malen zit er wel bij. Jeroen Zoet en Denzel Dumfries zijn de overige PSV'ers bij Oranje.

Ajax levert met Joël Veltman, Donny van de Beek, Daley Blind en Quincy Promes vier spelers af. Kenneth Vermeer en Steven Berghuis vertegenwoordigen Feyenoord. Koeman moet voor de definitieve selectie weer kiezen tussen Wout Weghorst en Luuk de Jong. Een van de twee krijgt de rol van pinchhitter. 

Het Nederlands elftal speelt op 16 november uit bij Noord-Ierland en sluit de EK-kwalificatie drie dagen later thuis af tegen Estland. Wanneer er bij Noord-Ierland niet verloren wordt, is Oranje zo goed als zeker van kwalificatie voor het EK.