'Rummenigge wil Ten Hag bij vertrek Kovac, concurrentie uit Engeland'

'Rummenigge wil Ten Hag bij vertrek Kovac, concurrentie uit Engeland'

Gepubliceerd: woensdag 30 oktober 2019 om 14:48wo 30-10-2019 om 14:48

Laatste update: woensdag 30 oktober 2019 om 15:00wo 30-10-2019 om 15:00

Het rommelt bij Bayern München en de nipte 1-2 overwinning in het bekertoernooi tegen 2. Bundesliga-laagvlieger VfL Bochum heeft de positie van trainer Nico Kovac alleen maar zwakker gemaakt. Volgens Sport1 is Erik ten Hag de favoriet van algemeen directeur Karl-Heinz Rummenigge om Kovac op te volgen.

Bayern ontsnapte aan een vroege uitschakeling in het bekertoernooi door twee late goals van Serge Gnabry en Thomas Müller, waarbij de laatste goal pas viel na een rode kaart aan Bochum-zijde. Het opnieuw teleurstellende spel leverde woedende reacties op van de supporters van Bayern München. Een fan bekogelde Kovac zelfs met een pul bier na het laatste fluitsignaal, waarna een felle discussie met een aantal andere supporters volgde.

Volgens Sport1 spelen de spelers van Bayern München niet meer voor de coach, omdat Kovac te weinig voor hen doet, de verkeerde beslissingen maakt en in de media de spelers de schuld geeft van het teleurstellende spel. In Duitsland is de vraag nu niet of Kovac mag blijven, maar hoe lang nog.

'Ten Hag lieveling van Rummenigge'
Ajax-trainer Erik ten Hag wordt genoemd als een van de mogelijke kandidaten om Kovac op te volgen. Volgens Sport1 is hij zelfs de favoriet van Rummenigge bij een vertrek van Kovac en zit Ten Hag zelf bij de telefoon in afwachting van een belletje uit München. Hasan Salihamidzic, de sportief directeur van Bayern, heeft zijn pijlen gericht op Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino.

Ten Hag heeft een verleden in München als trainer van het tweede elftal van Bayern. Ajax-directeur Marc Overmars werd onlangs geconfronteerd met de interesse van de Duitse topclub in Ten Hag, en zei tegen FOX Sports dat Ajax met de coach meedenkt. "Je moet altijd realistisch blijven, zeker als zulke grote clubs op je af komen. Hoe vaak krijg je die kans? Wij zullen daar altijd naar kijken, dat geldt ook voor spelers. Edwin van der Sar en ik denken misschien wel te veel mee met de spelers en met de trainer ook."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet Ajax Ten Hag tussentijds laten vertrekken?

(4549 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws