Drie nominaties voor Ajax bij Globe Soccer Awards: Overmars kanshebber

Drie nominaties voor Ajax bij Globe Soccer Awards: Overmars kanshebber

30-10-2019 16:22
35

Ajax kan drie prijzen in de wacht slepen tijdens de Globe Soccer Awards in Dubai op 29 december. Coach Erik ten Hag, directeur Marc Overmars en de gehele Ajax-ploeg zijn genomineerd voor prijzen.

Ajax-trainer Ten Hag maakt kans op de uitverkiezing voor Coach van het Jaar. Hij is samen met Jürgen Klopp (Liverpool), Massimiliano Allegri (ex-Juventus), Fernando Santos (Portugal) en Djamel Belmadi (Algerije) genomineerd. Voor de award voor Beste Technisch Directeur komt Overmars samen met Eric Abidal (FC Barcelona), Andrea Berta (Atlético Madrid), Michael Edwards (Liverpool) en Igli Tare (Lazio) in aanmerking.

De gehele Ajax-ploeg komt in aanmerking voor de titel Team van het Jaar, samen met Liverpool (de Champions League-winnaar) en het vrouwenteam van Olympique Lyon (ook Champions League-winnaar).

Virgil van Dijk maakt kans op de titel Speler van het Jaar. De Liverpool-verdediger is samen met ploeggenoten Sadio Mané, Mohamed Salah, Alisson Becker, Cristiano Ronaldo (Juventus), Bernardo Silva (Manchester City) en Lionel Messi (FC Barcelona) genomineerd.

De uitreiking van de awards vindt op 29 december plaats. Een jury van 23 oud-profvoetballers zal bepalen aan wie de prijzen worden uitgereikt.