Maaskant neemt vrije dag in na VVV-blamage: Lijkt me vrij logisch, toch?

Maaskant neemt vrije dag in na VVV-blamage: "Lijkt me vrij logisch, toch?"

Gepubliceerd: donderdag 31 oktober 2019 om 08:02do 31-10-2019 om 08:02

Laatste update: donderdag 31 oktober 2019 om 09:46do 31-10-2019 om 09:46

VVV-Venlo blameerde zich woensdagavond door in de TOTO KNVB Beker te verliezen van Groene Ster, een club uit de Derde Divisie. Trainer Robert Maaskant baalt na afloop als een stekker en heeft de vrije dag van de VVV-spelers ingenomen.

VVV kwam nog wel op voorsprong, maar keek in de slotfase ineens tegen een achterstand aan. Haji Wright wist in de 94e minuut nog een verlenging af te dwingen, maar na strafschoppen ging het alsnog mis voor Maaskant en co..

"Ik hoef hier niet veel woorden vuil te maken", zegt Maaskant tegen FOX Sports. "Het is een schande wat wij hier hebben gepresteerd. Een groot compliment voor onze tegenstander, die is blijven vechten, overeind is gebleven en na penalty's naar de volgende ronde gaat. Er was een heel kleine kans dat wij de beker zouden winnen, maar in de eerste ronde eruit tegen een amateurclub is gewoon een schande. Normaal gesproken haal je hier vertrouwen uit en laat je je aanvallers spelen die goals kunnen maken. Zij laten niks zien, dat wordt wel tijd. (...) Het moet heel snel anders. Daar hebben we zondag Feyenoord voor."

VVV liet de ideale mogelijkheid om aan het zelfvertrouwen te werken liggen. In de competitie gaat het met acht nederlagen in elf wedstrijden en een zeventiende plaats ook niet bepaald hosanna. "Ik vind dit een schande, maar de competitie vind ik anders. We hebben een aantal wedstrijden verloren waarin we wel goed hebben gespeeld. Dat overkomt ons nu. Ik heb in Venlo geleerd dat het pas crisis is als het bier op is", zegt Maaskant met een knipoog. "We moeten wel heel hard gaan werken om tot resultaten te komen."

De spelers van VVV zouden donderdag vrij zijn, maar moeten zich nu melden. "Ik ben degene die de kar moet gaan trekken. In plaats van een vrije dag zullen we gaan trainen en zorgen dat we met de neuzen vooruit komen. Dat lijkt me vrij logisch, toch?"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws