Piqué en andere Barça-spelers wilden contracten aanpassen voor terugkeer Neymar

Piqué en andere Barça-spelers wilden contracten aanpassen voor terugkeer Neymar

31-10-2019 12:09 Laatste update: 12:45
39

Opmerkelijke uitspraken van Gerard Piqué. Volgens de 32-jarige verdediger van FC Barcelona waren hij en zijn teamgenoten bereid hun contracten aan te passen om de terugkeer van Neymar mogelijk te maken.

Neymar maakte in 2017 voor een recordbedrag de overstap van Barça naar Paris Saint-Germain, maar had al snel spijt van zijn beslissing en zette afgelopen zomer zijn zinnen op een terugkeer. "De deur voor hem staat altijd open. Het klopt dat hij terug wilde naar Barcelona", vertelt Piqué in het radioprogramma El Larguera bij Cadena Ser.

De onderhandelingen tussen Barça en PSG leverden uiteindelijk geen transfer op, ondanks dat de spelers actief meedachten. "We zeiden tegen de voorzitter (Josep Maria Bartomeu, red.) dat we onze contracten konden aanpassen, omdat we wisten dat er problemen waren met Financial Fair Play. We gaven bij hem aan dat het geld dat we in een jaar tijd zouden verdienen konden verspreiden over twee, drie of vier jaar."

"Uiteindelijk wilden we mee in de wens van de club", zegt Piqué. "Als we de club konden helpen met het ontwijken van problemen met Financial Fair Play, dan hadden we dat graag gedaan. Op dat moment vond iedereen het een goed idee, maar toen kwamen andere problemen aan het licht."