'MVV beschuldigt eigen spelers van voorbereiden opstand tegen technische staf'

'MVV beschuldigt eigen spelers van voorbereiden opstand tegen technische staf'

Gepubliceerd: donderdag 31 oktober 2019 om 17:09do 31-10-2019 om 17:09

MVV is in de veronderstelling dat twee spelers geprobeerd hebben om de technische staf te ondermijnen, met als doel het ontslag van trainer Fuat Usta. De Maastrichtse club zegt dat in een mail aan Maxime Gunst, één van de twee spelers.

Het berichtenverkeer is in handen gekomen van De Limburger. MVV beschuldigt Gunst en ook Pieter Nys (foto) ervan dat zij spelers, supporters en sponsors op wilden zetten tegen de technische staf. De twee Belgische voetballers zouden dit hebben gedaan met als doel om MVV-trainer Usta uit de club te werken. Middels een mail aan Gunst en Nys heeft de Maastrichtse club uitgesproken dat zij na onderzoek tot de conclusie zijn gekomen dat de twee spelers 'een heuse revolte beramen'.

In een direct gesprek met Gunst ontkende de linksback in alle toonaarden, maar in de mail van MVV valt te lezen dat de club daar geen genoegen mee neemt. 'In tegenstelling tot hetgeen jij hebt verklaard, komen wij tot de conclusie dat jij spelers, sponsors en supporters direct, dan wel indirect hebt proberen op te zetten tegen de technische staf', valt te lezen in die mail, ondertekend door technisch directeur Ron Elsen. 'Daarmee heb je aldus wel degelijk een negatieve rol hebt gespeeld en heb je het gezag van de hoofdtrainer ondermijnd.'

De betrokken spelers willen niet reageren op de beschuldigingen, maar hebben wel juridische hulp ingeschakeld tegen MVV. De club besloot om Nys en Gunst een aantal weken geleden op non-actief te zetten vanwege 'een verstoorde arbeidsreleatie'. De Maastrichtenaren beleven vooralsnog een kleurloos seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. MVV staat negentiende en werd dinsdagavond uitgeschakeld in het bekertoernooi door FC Dordrecht. De druk op trainer Fuat Usta neemt daardoor alsmaar toe.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws