Groningse fans maken zich onmogelijk in Harkema: 'Blijkbaar hoort dit erbij'

Groningse fans maken zich onmogelijk in Harkema: 'Blijkbaar hoort dit erbij'

31-10-2019 17:54
20

Bij Harkemase Boys zijn ze geschrokken van het vuurwerkincident dat woensdagavond plaatshad tijdens het bekertreffen tussen de lokale trots en de bezoekers van FC Groningen. Fans van de eredivisionist gooiden een vuurwerkbom op het veld.

Albertus Boonstra, voorzitter van Harkemase Boys, had op een leukere avond gehoopt. "We moeten blijkbaar nog strenger zijn", verzucht hij in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Hoe we dat moeten doen? Dat zou ik niet weten. Blijkbaar hoort dit bij het Nederlandse voetbalspel. We hopen dat ons dit nooit weer overkomt."

Fans van FC Groningen, dat uiteindelijk met 2-1 won in Harkema, stonden tussen aanhangers van Harkemase Boys in. "Dat vonden we een acceptabel risico, na goed overleg met de veiligheidsmedewerkers van FC Groningen, de politie en de burgemeester", reageert Boonstra. "Helaas. We hoopten op een mooi voetbalfeestje, maar dat heeft een deukje opgelopen."

De vuurwerkbom van de Groningse fans ontplofte vlakbij Erick Jansema, doelman van Harkemase Boys. Scheidsrechter Van der Eijk besloot daarop om het duel tijdelijk stil te leggen en na een half uur kon er pas weer doorgespeeld worden.