Plichtmatig Utrecht doet genoeg en legt Rijssense derdedivisionist over de knie

31-10-2019 20:22 Laatste update: 20:24
35

FC Utrecht heeft gedaan wat het moest doen en op bezoek bij Excelsior'31 de tweede ronde van de beker gehaald. De derdedivisionist uit Rijssen was kansloos tegen de ploeg van John van den Brom, die met een 4-1 zege terugkeert naar de Domstad.

Amateurploegen willen altijd zo lang mogelijk 'de nul' houden tegen eredivisionisten, maar dat plannetje slaagde voor Excelsior'31 zeker niet. Binnen tien minuten lag de bal al in het netje achter doelman Melvin Koetsier (ex-RBC) en dat was mede te danken aan een fraai steekballetje van Urby Emanuelson. Hij bereikte Leon Guwara, die in tweede instantie het net wist te vinden: 0-1.

Nog in de eerste helft lag het spel even stil. De supporters van FC Utrecht konden zich niet gedragen en gooiden vuurwerk op het veld, waardoor scheidsrechter Martens er even mee stopte. Uiteindelijk kon er toch weer gevoetbald worden in Rijssen en zorgde het bezoek uit de Domstad nog voor rust voor de voorlopige beslissing. Adam Maher benutte een strafschop en zette de 0-2 op de borden.

Na de pauze zakte het duel in omdat Utrecht niet meer hoefde en Excelsior niet echt gevaarlijk kon worden. De 0-3 van Issah Abass, een frommelgoal van dichtbij, leek aan alle onduidelijkheid een einde te maken maar dankzij Hielke Penterman mocht de thuisploeg toch weer hopen op een stunt. Hij schoot de bal via de binnenkant van de paal in en bracht weer wat leven op het Rijssense sportpark.

In de slotfase probeerde het enthousiast aanvallende Excelsior'31 nog een tweede goal erbij te prikken, maar het was Utrecht dat de wedstrijd besliste. Invaller Simon Makienok was het eindstation van een uitgespeelde counter: 1-4. De ploeg van John van den Brom gaat daardoor in de koker voor de loting en weet zaterdagavond tegen wie het in de tweede ronde van de KNVB Beker mag uitkomen.