'Advocaat zei bij Feyenoord bijna exact hetzelfde als bij ons over Alex'

'Advocaat zei bij Feyenoord bijna exact hetzelfde als bij ons over Alex'

01-11-2019 19:20 Laatste update: 19:35
39

Thomas Verhaar beleefde een déjà vu-momentje toen hij de eerste persconferentie van Dick Advocaat bij Feyenoord zag. De 31-jarige linkspoot van Excelsior speelde tijdens het seizoen 2017/2018 bij Sparta, waar Advocaat halverwege het seizoen de ontslagen Alex Pastoor opvolgde.

De Kleine Generaal liet donderdag weten dat de spelers van Feyenoord zijn voorganger Jaap Stam in de steek hadden gelaten. "Dit is bijna exact hetzelfde als wat hij toen bij ons over Alex zei: jullie hebben de trainer in de steek gelaten, anders had hij hier nog gezeten en hadden jullie wat hoger gestaan", aldus Verhaar in FC Rijnmond. "En vervolgens voegde hij daaraan toe dat hij ons niet goed genoeg vond en dat hij alleen was gekomen, omdat hem was toegezegd dat hij nog wat kon shoppen hier en daar."

Verhaar had zijn bedenkingen bij die introductie. "Dat was waarschijnlijk niet de juiste tactiek, maar daar had hij vast zijn redenen voor. Hij wilde gewoon een beetje shockeren, denk ik." De Rotterdammer verwacht echter niet dat de huidige Feyenoord-selectie veel aanstoot zal nemen aan de teksten van Advocaat. "Het is heel algemeen, over de spelersgroep, heel makkelijk om te zeggen. Dat trekt niemand zich heel persoonlijk aan, denk ik. Dat hadden wij toen ook niet."

Advocaat zou Feyenoord zelfs uit het slop kunnen trekken, denkt Verhaar. "Ik vond hem bij FC Utrecht al heel anders was dan bij ons. In dat opzicht geloof ik wel dat hij nu succes kan gaan halen."