Ten Hag legt keuze voor Ajax-duo uit: 'Heeft weer een kans verdiend'

Ten Hag legt keuze voor Ajax-duo uit: 'Heeft weer een kans verdiend'

Gepubliceerd: vrijdag 1 november 2019 om 20:32vr 01-11-2019 om 20:32

Hakim Ziyech begint tegen PEC Zwolle als nummer tien, net als vorige week tegen Feyenoord (4-0). Dat vertelde Ajax-trainer Erik ten Hag voorafgaand aan de voor Ajax ongebruikelijke vrijdagavondwedstrijd.

David Neres start als rechtsbuiten. "De beste spelers moeten spelen. Een goede Neres móet je opstellen", zegt Ten Hag tegen FOX Sports. "Aan het begin van het seizoen had hij het moeilijk. Hij zat niet in z'n goede mood, maar we hebben hem in de laatste weken zien groeien. Vorige week hebben we gezien hoe gevaarlijk hij dan is. Dan probeer je dingen bij elkaar te zetten."

Niet Sergiño Dest, maar Noussair Mazraoui staat in de basis tegen PEC. "Het mes snijdt aan twee kanten. Ik geef Sergiño even rust en Nous is weer fit. Hij laat een goede indruk achter op de training. Vandaar dat hij weer een kans heeft verdiend."

"We hebben meer dan elf basisspelers. Per tegenstander kunnen we kijken naar wat het beste is. We hebben een paar variaties waar we op in kunnen spelen, ook tijdens de wedstrijd."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws