'Ik raakte licht depressief. Vaak verliet ik de trainingen van PSV teleurgesteld'

'Ik raakte licht depressief. Vaak verliet ik de trainingen van PSV teleurgesteld'

Gepubliceerd: zaterdag 2 november 2019 om 10:09za 02-11-2019 om 10:09

Laatste update: zaterdag 2 november 2019 om 10:26za 02-11-2019 om 10:26

Ryan Thomas is tijdens zijn revalidatie door een donker dal gegaan. De PSV'er raakte een week na zijn komst naar Eindhoven zwaargeblesseerd en moest maar liefst een jaar lang herstellen. Dat deed veel met zijn mentale weerbaarheid.

In plaats van trainen met zijn ploeggenoten, meldde hij zich dagelijks bij de fysio's. Thomas werd steeds somberder. "Daar werd ik flink mee geconfronteerd, ja. Na zes, zeven maanden werd het donker in mijn hoofd", vertelt Thomas aan de NOS.

Het ging beter met Thomas, tot hij een terugval kreeg. "Ik raakte licht depressief. Vaak verliet ik de trainingen teleurgesteld. Dan kwam ik thuis en wilde ik niet praten met mijn vriendin. Op de zwaarste dagen kwam ik niet van de bank af en had ik zelfs geen zin om wat met mijn dochter te doen. Ik kwam in een donkere spiraal terecht."

"Het was lang een situatie van 'ik tegen de wereld'. Terwijl dat helemaal niet hoefde, begreep ik later", zegt Thomas. "Mijn vriendin en fysio waren er 24 uur per dag voor me. Toen ik ze meer betrok bij mijn revalidatie ging het beter."

Thomas ziet geen reden om de frustraties binnenboord te houden. "Hoe meer we hier als profvoetballers over praten, hoe beter mensen weten dat ook wij ons wel eens slecht of depressief voelen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws