'Van De Graafschap kreeg ik weinig, een paar honderd euro. Maar ik moest het doen'

'Van De Graafschap kreeg ik weinig, een paar honderd euro. Maar ik moest het doen'

02-11-2019 13:15
29

Caner Cavlan kan op zijn 27ste al terugkijken op een wonderlijke carrière. De linksback uit Doetinchem stond nog ingeschreven bij het UWV toen hij doorbrak bij De Graafschap, maar is inmiddels als speler van Austria Wien een kandidaat voor de Turkse nationale ploeg.

Bij aanvang van het seizoen 2014/2015 kreeg hij zijn laatste kans bij De Graafschap, stelt hij vijf jaar later. "De mensen van bovenaf zagen niets in mij, maar Jan Vreman (de toenmalige trainer, red.) wilde dat ik bleef", vertelt hij aan de Gelderlander. Cavlan besloot het erop te wagen, ondanks de weinig gunstige financiële vooruitzichten. "Eigenlijk stond ik dat seizoen onder contract bij het UWV. Van de club kreeg ik bijna niks. Een paar honderd euro misschien. Maar ik moest het doen."

Terwijl hij elke week sollicitaties bleef sturen, promoveerde Cavlan met De Superboeren en verdiende hij een transfer naar sc Heerenveen. "Dat zijn wel andere bedragen, ja. Maar ik ging ook voor het eerst op mezelf wonen, werd voor het eerst vader. Kost ook allemaal wat, hè." Inmiddels is hij na verschillende omzwervingen in Wenen beland en werd hij zelfs bekeken door de Turkse bondscoach. "Hij kwam voor mij en nog een ander hier kijken. We hebben kort met elkaar gesproken. Ik was helaas net die week geblesseerd geraakt."

De linksback hoopt bovendien dat hij in beeld komt bij de Turkse top. "Mijn droom is om ooit te spelen voor Galatasaray, Fenerbahce of Besiktas. Austria Wien is een stap in de goede richting."