'Ihattaren is nog niet klaar voor het grote Oranje, hij zou nu niks toevoegen'

'Ihattaren is nog niet klaar voor het grote Oranje, hij zou nu niks toevoegen'

Gepubliceerd: maandag 4 november 2019 om 07:32ma 04-11-2019 om 07:32

Mohamed Ihattaren is een wereldtopper in de top, maar het is nog te vroeg voor een basisplaats in het Nederlands elftal. Dat stelt Zeljko Petrovic.

Petrovic zag Ihattaren vaak aan het werk in de jeugd en raakte onder de indruk. Zondag maakte de zeventienjarige PSV'er zijn keuze voor Oranje bekend. "Maar Ihattaren is nog niet klaar voor het grote Oranje", reageert Petrovic bij Studio Voetbal.

"Hij heeft zich in een half jaar ongelooflijk ontwikkeld en wordt een topper, maar zou nu nog niks toevoegen. Is nog iets te vroeg. Donny van de Beek is wat verder."

Theo Janssen zou Ihattaren zeker oproepen voor de interlands tegen Noord-Ierland en Estland. "Om hem te laten wennen en minuten te geven", zegt Janssen. "Ik kan me voorstellen dat je op het middenveld met Frenkie de Jong, Wijnaldum en Ihattaren gaat spelen."

Janssen denkt dat Ihattaren wel op korte termijn kan aanpikken bij Oranje. "Ik vind het zo'n goede speler. Als je goede spelers bij elkaar zet, ga je gewoon meedoen. Hij zal zich aanpassen aan het niveau van Oranje."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Hoort Ihattaren meteen in de Oranje-basis?

(3566 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws