Oranje Onder-17 vindt ontbrekend puzzelstukje: 'Teammaten luisteren goed naar me'

Oranje Onder-17 vindt ontbrekend puzzelstukje: 'Teammaten luisteren goed naar me'

04-11-2019 10:36
30

Een sensationele ontsnapping zorgt ervoor dat Oranje Onder-17 toch in de achtste finales van het WK in Brazilië staat. Eén van de redenen dat de jonge Nederlandse talenten toch nog door zijn gegaan is het inbrengen van Youri Regeer.

Tijdens de met 3-0 verloren openingswedstrijd tegen Japan zat de jonge Ajacied op de bank en nadat hij gewisseld werd tegen Senegal ging dat duel ook verloren (1-3). Het allesbeslissende duel tegen de VS, waarin Regeer negentig minuten speelde, werd met 4-0 gewonnen. "Mijn medespelers luisteren goed naar me", zegt de middenvelder (16) tegenover Voetbal International.

Regeer is namelijk in het elftal gekomen om het team georganiseerder te laten spelen Zijn aanwijzingen worden zonder tegenwoord opgevolgd. "Iedereen luistert naar elkaar, maar het is achterin nu wel makkelijker geworden om mensen neer te zetten."

In september debuteerde de 16-jarige Haarlemmer in de Youth League voor Ajax Onder-19 en nu krijgt Regeer een belangrijke rol toebedeeld op het WK onder 17 in Brazilië. "Dit had ik deze zomer allemaal echt niet durven dromen. Er is veel veranderd de afgelopen tijd. Ik word echt gepusht om te presteren, maar gelukkig heb ik de kansen die ik krijg met beide handen gegrepen."