'Teamplayer' Dost: 'Dat kan me niet schelen, anders was ik wel op tennis gegaan'

'Teamplayer' Dost: 'Dat kan me niet schelen, anders was ik wel op tennis gegaan'

Gepubliceerd: maandag 4 november 2019 om 12:16ma 04-11-2019 om 12:16

Bas Dost zit bij Eintracht Frankfurt op zijn plek. Na een aantal succesvolle jaren in de Portugese competitie bij Sporting Portugal keerde de lange spits terug in de Bundesliga, waar hij eerder voor VfL Wolfsburg speelde.

Dit weekend maakte de ploeg van Dost furore door Bayern München met 5-1 te kloppen en daarmee het vonnis van trainer Niko Kovac te ondertekenen. Ondanks vijf treffers van zijn ploeg kwam Dost niet tot scoren, maar dat deerde hem niet. "Het gaat om het team", zegt hij tegen het AD. "Anders was ik wel op tennis gegaan. Als je ouder wordt, weet je beter waar het om draait. Het kan me niet schelen dat ik tegen Bayern niet scoorde. Dit was zó'n geweldige teamprestatie!"

Volgens 'Der Plattfussbomber' is het geen verrassing dat het juist die teamprestatie was die Frankfurt langs Bayern bracht. "Ik wist niet dat ik de Bundesliga zó gemist had. Ik ben hier in Frankfurt echt op mijn plek. We hebben een goede groep qua persoonlijkheden. Het is heel gezellig, de saamhorigheid is groot. Na twee dagen had ik het gevoel dat ik hier al weken speelde. Dat had ik nog niet eerder meegemaakt. In zo'n omgeving kun je als ploeg ver komen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws