Van den Berg en NEC zijn van elkaar verlost: 'Hadden het liever anders gezien'

Van den Berg en NEC zijn van elkaar verlost: 'Hadden het liever anders gezien'

04-11-2019 22:16
29

Joey van den Berg en NEC zijn van elkaar verlost. De overbodige middenvelder trainde al een tijdje mee met de Nijmeegse beloften en nu hebben beide partijen een akkoord bereikt over het ontbinden van het contract van Van den Berg.

Anderhalf jaar geleden kwam de middenvelder met hoge verwachtingen naar Nijmegen, maar die heeft Van den Berg nooit kunnen inlossen. Dit seizoen heeft NEC een nieuwe weg ingeslagen en was er geen plek meer voor de oud-speler van onder meer PEC Zwolle en SC Heerenveen. Hij speelde zijn wedstrijden bij de beloften van de Nijmegenaren.

Algemeen directeur Wilco van Schaik spreekt op de site van de Nijmegenaren over 'niet het gewenste resultaat'. "Het spreekt voor zich dat we dit allemaal liever anders hadden gezien. De afgelopen dagen hebben we de situatie besproken en besloten om de wegen te scheiden."

"Joey heeft zich de afgelopen periode zeer professioneel opgesteld en elke week zijn wedstrijden gespeeld in ons beloftenteam, dat mede door toedoen van Joey aan een goede serie bezig is. Joey heeft aangegeven graag nog een stap te willen maken om zich te kunnen laten zien in het betaald voetbal. Wij danken hem voor zijn inzet bij ons en wensen hem veel succes."