Tadic ziet 'wel heel hoog verwachtingspatroon' rond Ajax: 'Vergelijken is zinloos'

Tadic ziet 'wel heel hoog verwachtingspatroon' rond Ajax: 'Vergelijken is zinloos'

05-11-2019 07:34
25

Dusan Tadic benadrukt dat Ajax dinsdag op Stamford Bridge beter voor de dag moet komen tegen Chelsea dan twee weken geleden. De Serviër weet hoe de ploeg van coach Erik ten Hag de Premier League-topclub pijn kan doen.

Eenvoudig wordt het niet. The Blues wonnen acht van de laatste negen officiële duels en waren in de Johan Cruijff Arena met 0-1 te sterk. "Maar wij speelden zelf twee weken geleden gewoon niet goed", reageert Tadic in het Algemeen Dagblad. "We hadden zeker wel ruimte, maar die hebben we niet benut omdat we te veel met de bal liepen. Snel spelen en door bewegen, dat willen Engelse ploegen niet."

Tadic zal tegen Chelsea opnieuw in de spits staan. De laatste weken worden vraagtekens geplaatst bij zijn vorm, maar de Servische aanvoerder heeft naar eigen zeggen geen voorkeur. "Rechts, links, op 10, spits. Ik vind het allemaal leuk, heb geen voorkeur. Zolang we maar ons eigen spel spelen, dan kom ook ik in mijn kracht te spelen."

In Londen is Ajax desondanks niet de favoriet. "Vorig jaar waren we in de Champions League ook vaak niet de favoriet en dat pakte prima uit. Toch ligt het verwachtingspatroon bij ons wel heel hoog. Dat heeft met vorig seizoen te maken. Maar mensen moeten ook inzien dat er veel is veranderd. Belangrijke spelers zijn vertrokken en nieuwe spelers moeten we inpassen. Alle nieuwe spelers hebben kwaliteiten, maar andere eigenschappen dan jongens als Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Lasse Schöne. Vergelijken met vorig seizoen is gewoon zinloos."

Hoewel Ajax goed begonnen is aan het seizoen, weet Tadic dat het beter moet. "De eerste helft tegen Feyenoord was de norm hoe wij moeten spelen."