'Weet niet of ik WK met Oranje of Marokko wil winnen, het is te vroeg voor keuze'

'Weet niet of ik WK met Oranje of Marokko wil winnen, het is te vroeg voor keuze'

Gepubliceerd: dinsdag 5 november 2019 om 07:48di 05-11-2019 om 07:48

Oranje O17 plaatste zich met de hakken over de sloot voor de volgende ronde van het WK. Mohamed Taabouni bestrijdt de kritiek dat de spelers van bondscoach Peter van der Veen 'arrogant' zijn, nadat ze voor het toernooi uitspraken wereldkampioen te willen worden.

"Ja, ik heb het wel een beetje meegekregen. Maar wij zijn niet arrogant, we hebben gewoon veel zelfvertrouwen. Zijn gedreven en gemotiveerd", vertelt de aanvallende middenvelder van AZ aan de NOS. "Misschien was het niet zo handig dat we zo vaak hebben gezegd dat we het WK willen winnen. Maar ook dat is een les."

De ervaringen op het WK moeten de zeventienjarige Taabouni ook bij AZ helpen. Hij zit in Alkmaar dicht tegen zijn debuut aan en praat veel met trainer Arne Slot. "Hij houdt me in de gaten, heeft vertrouwen in mij. En als de kans er is dan pak ik die. Ik denk dat het niet lang meer gaat duren, maar dat heb ik zelf in de hand", zegt de middenvelder, die dit seizoen namens Jong AZ goed was voor twee assists in tien duels in de Keuken Kampioen Divisie.

"Ik wil een grote speler worden, een voorbeeld zijn voor jonge mensen. Spelen in de Champions League en het WK winnen, het grote WK", vervolgt Taabouni, die nog niet weet of dat laatste met Nederland of Marokko moet gebeuren. "Het is nog te vroeg om zulke dingen te beslissen. Ik ben nog niet klaar voor die keuze."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws