Messi: 'Frenkie de Jong is compleet, filosofie van Ajax is vergelijkbaar'

Messi: 'Frenkie de Jong is compleet, filosofie van Ajax is vergelijkbaar'

05-11-2019 19:29
32

Lionel Messi noemt Frenkie de Jong 'een complete voetballer'. Sinds afgelopen zomer spelen de twee met elkaar samen bij FC Barcelona. Messi is duidelijk op De Jong gesteld.

"Hij kon zich makkelijk aanpassen aan het team omdat de filosofie van Ajax vergelijkbaar is", zegt Messi in het World Soccer Magazine, geciteerd door het Spaanse Sport. "Hij is opgegroeid met dezelfde ideëen en manier van spelen. Hij voelde zich al snel thuis en heeft zich goed aangepast. Hij houdt ervan om de bal te hebben, korte passes te geven, tussen de linies te spelen en heeft een snelle en goede trap. Hij is een complete voetballer."

Wedden

Meer odds

Messi hoopt nog veel successen te behalen met Barcelona. "Mijn droom is nog meer prijzen te pakken met de club. Ik wil opnieuw de Champions League winnen, maar die droom hebben we allemaal."

"Het belangrijkste is dat we opnieuw de Champions Legaue winnen. De individuele prijzen komen daarna wel. Ik heb altijd gezegd dat dat voor mij niet het belangrijkste is. Het winnen van de Gouden Bal en Gouden Schoon is voor mij geen uitdaging. En de prijs voor beste doelpunt van het jaar al helemaal niet. Als ik ze win, oké, maar anders is het ook prima."