Extreme spanning bij Napoli: muitende spelers, Ancelotti onder grote druk

Extreme spanning bij Napoli: muitende spelers, Ancelotti onder grote druk

06-11-2019 10:11 Laatste update: 11:42
34

Het is hommeles bij Napoli. De spelers van de Italiaanse topclub weigerden dinsdagavond naar het trainingscomplex af te reizen, ondanks het uitdrukkelijke verzoek van voorzitter Aurelio De Laurentiis. Als gevolg daarvan staat Carlo Ancelotti onder druk.

Napoli kwam dinsdagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel in de Champions League-wedstrijd tegen Red Bull Salzburg. Na afloop kregen de spelers de opdracht van De Laurentiis om de rest van de week op het trainingscomplex te overnachten, maar dat was aan dovemansoren gericht. De hele selectie stapte in de auto om het eigen bed op te zoeken.

Ancelotti steunt de 'muitende' spelers en staat daardoor onder grote druk. De Italiaanse trainer zou klaar zijn met de nukken van De Laurentiis en een signaal willen afgeven. Om die reden was hij na het gelijkspel tegen Red Bull Salzburg ook niet aanwezig op de persconferentie. Het is hoogst ongebruikelijk dat de spelers en technische staf één front vormen tegen de voorzitter. Napoli vervolgt de competitie komend weekend tegen Genoa.