Gravenberch: 'Hou van zijn manier van voetballen, maling aan rest van de wereld'

Gravenberch: 'Hou van zijn manier van voetballen, maling aan rest van de wereld'

Gepubliceerd: donderdag 7 november 2019 om 09:20do 07-11-2019 om 09:20

Laatste update: donderdag 7 november 2019 om 09:24do 07-11-2019 om 09:24

Ryan Gravenberch ziet kansen voor zichzelf in het eerste elftal van Ajax. De jonge middenvelder denkt dat hij met zijn manier van spelen wat toe kan voegen aan het middenveld van de Amsterdammers en geeft aan te willen leren van het spel van Frenkie de Jong.

"Ik kan voetballend wat toevoegen aan het middenveld van Ajax. In het voetbal moet je op het veld zelfvertrouwen hebben en ik denk dat ik van achteruit met creativiteit wel iets kan brengen aldus Gravenberch in gesprek met Voetbal International. "Dat spreek ik ook wel uit naar de trainer. Maar hij is ook eerlijk naar mij en zegt: gewoon wachten op je kans, eerst compleet betrouwbaar worden en leveren in de minuten die je krijgt. Je moet het bij de trainer echt verdienen. Ik moet het zelf afdwingen, zo simpel is het."

Gravenberch staat te boek als een van de grootste talenten van Nederland en al snel wordt de vergelijking met Frenkie de Jong gemaakt. "Spelen in de stijl van Frenkie de Jong? Nou, ik wil spelen in de Ryan Gravenberch-stijl, niet zoals Frenkie. Ik heb wel veel naar Frenkie gekeken, ik hou van zijn manier van voetballen. Hij heeft op het veld ook maling aan de rest van de wereld. Ik denk dat ik ook wel sterk ben aan de bal, iemand kan uitspelen en zo een mannetje meer kan creëren. Ik moet alleen met nog meer lef spelen. Van het spel van Frenkie kan ik dus goed leren."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws