Definitief vertrek lonkt voor verhuurde Ajacied: 'Werk dag en nacht aan transfer'

Definitief vertrek lonkt voor verhuurde Ajacied: 'Werk dag en nacht aan transfer'

Gepubliceerd: donderdag 7 november 2019 om 10:41do 07-11-2019 om 10:41

Laatste update: donderdag 7 november 2019 om 11:35do 07-11-2019 om 11:35

De Braziliaanse club Cruzeiro wil Luis Manuel Orejuela definitief overnemen van Ajax. De benarde financiële situatie van de club maakt de transfersom van anderhalf miljoen euro echter problematisch.

Dat meldt het Braziliaanse Terra. Cruzeiro huurt Orejuela nu van Ajax tot eind 2019 en heeft de optie om de Colombiaanse rechtsback voor de vastgestelde transfersom van anderhalf miljoen euro over te nemen. Geen hoog bedrag in de huidige markt, maar toch financieel onmogelijk om op te hoesten voor Cruzeiro. Daarom is het nu op zoek naar een investeerder.

Orejuela wordt in Brazilië een van de 'spaarzame lichtpuntjes' genoemd bij Cruzeiro, dat op de veertiende plek staat in de Braziliaanse competitie. Volgens voorzitter Zezé Perrella, die ook een investeerder zoekt om de te laat uitbetaalde spelerssalarissen alsnog uit te keren, kan Cruzeiro vijftig procent van de rechten van Orejuela kopen. "Ik ben op zoek naar een bedrijf dat levensvatbaar is en deze transfer mogelijk kan maken", zegt Perrella tegen Radio Itatiaia.

"Dit is een prioriteit voor ons. Als de financiële situatie het niet toelaat, zullen we het niet doen. Maar ik werk dag en nacht om het voor elkaar te krijgen. Ik kan niets beloven, maar ik werk met sponsors en investeerders. Hij is een zeer belangrijke speler voor ons en heeft een mooie toekomst voor zich", aldus Perrella.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws