Talenten staan op: 'Jongens die Heerenveen als springplank gaan gebruiken'

Talenten staan op: 'Jongens die Heerenveen als springplank gaan gebruiken'

Gepubliceerd: donderdag 7 november 2019 om 13:59do 07-11-2019 om 13:59

SC Heerenveen heeft met Mitchell van Bergen, Joey Veerman en Chidera Ejuke weer talenten in huis die de club in de toekomst veel kunnen opleveren. Trainer Johnny Jansen geniet van de opkomst van de jongelingen in Heerenveen, al geeft hij ze wel tijd om te groeien.

"Joey kan geweldig voetballen, maar maakt de stap naar een andere wereld", zegt Jansen in Voetbal International over de van FC Volendam overgekomen middenvelder. "Hij moet zich fysiek aanpassen, heeft te maken met andere eisen. Daar heeft hij soms moeite mee, maar als je bekijkt waar hij nu al staat in vergelijking met het begin van dit seizoen, is dat een groot verschil. Hij leert dit jaar enorm veel, pas na dit seizoen gaat hij zich dat allemaal realiseren."

Desalniettemin is Jansen zeer enthousiast over de toekomst van zijn talenten. "Voor de club is het belangrijk dat er hier weer talenten rondlopen die Heerenveen als springplank gaan gebruiken, de nieuwe Vlapjes. Joey, Rodney (Kongolo, red.), Sherel (Floranus, red.), Mitchell, Chidera en dan hebben we ook nog een getalenteerde verdediger als Ibrahim Dresevic. Sven Botman hetzelfde verhaal, hoewel hij gehuurd is. Maar onder de streep zit er nog enorm veel rek in deze selectie, aan mij en de staf om dat zoveel als mogelijk benutten."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws