Perez over tribuneklant Afellay: 'Heeft hij niet meer, dan moet je anders spelen'

Perez over tribuneklant Afellay: 'Heeft hij niet meer, dan moet je anders spelen'

Gepubliceerd: donderdag 7 november 2019 om 19:09do 07-11-2019 om 19:09

Ibrahim Afellay is met PSV meegereisd naar Oostenrijk, maar wacht nog steeds op zijn eerste minuten in Eindhovense dienst sinds het najaar van 2010. De 33-jarige Utrechter is aan het begin van het seizoen tot aanvoerder gebombardeerd door ex-ploeggenoot Mark van Bommel, maar behoort tegen LASK Linz niet tot de wedstrijdselectie.

Afellay is na jaren van blessureleed 'nog niet toe' aan een rentree op het hoogste niveau, ziet ook FOX Sports-analist Kenneth Perez. "Ik denk dat hij zijn spel anders moet spelen", aldus de Deen. "Vroeger kon hij wegdraaien en was hij ook meteen écht weg. Dat heeft hij nu niet meer, vanwege zijn blessureleed en het ouder worden waarschijnlijk. Dan moet je je spel aanpassen, meer een passende speler worden."

Perez hoopt Afellay snel weer in een PSV-shirt te zien, maar vertrouwt op de beoordelingen van Van Bommel. "Ik zie Afellay heel graag spelen, maar Van Bommel en de technische staf zijn elke dag met hem bezig op het trainingsveld. Zij kunnen veel beter inschatten wanneer hij klaar is."

De 53-voudig Oranje-international heeft tot nu toe zes keer op de bank gezeten tijdens een officiële wedstrijd, maar wacht nog op zijn eerste minuten van dit seizoen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Was het verstandig van Van Bommel om Afellay aanvoerder te maken?

Ja
26%
Nee
74%
(2424 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws