Slot sprak teleurgestelde AZ'ers toe in de rust: 'Kan niet altijd 3-0 of 4-0 zijn'

Slot sprak teleurgestelde AZ'ers toe in de rust: 'Kan niet altijd 3-0 of 4-0 zijn'

Gepubliceerd: donderdag 7 november 2019 om 20:19do 07-11-2019 om 20:19

AZ-trainer Arne Slot is blij met de reactie van zijn spelers tijdens het Europa League-duel met FK Astana. De kersverse kampioen van Kazakhstan had in eigen huis niets in te brengen tegen de Alkmaarders, die uiteindelijk met een 0-5 overwinning terug konden vliegen naar Nederland.

Twee weken eerder was het nog 6-0 geworden in Den Haag, waar Astana een veredeld B-team had opgesteld. "Voor de wedstrijd heb ik een heel verhaal gehouden over het feit dat ze met een beter elftal zouden spelen en dat het echt niet zomaar weer 6-0 zou worden. Nou, dat is allemaal precies uitgekomen, want het werd 5-0", lachte Slot breeduit in gesprek met FOX Sports.

Bij rust stond het nog 0-1 en volgens Slot waren zijn spelers daar lichtjes teleurgesteld over. "Ik zei: misschien denken jullie dat je altijd met 3-0 of 4-0 voor kan staan in de rust, maar zo is het niet. Je hebt genoeg kansen gecreëerd in de eerste helft, zo goed als niets weggegeven. Dus er is geen enkele reden om ontevreden te zijn." Na dit relaas pakte AZ op overtuigende wijze de draad op. "In de tweede helft hebben we geweldig goed gespeeld, moet ik zeggen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat AZ overwinteren in Europa?

(785 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws