Blessureperikelen voor Advocaat: Onze centrale verdediger zal zeker niet spelen

Blessureperikelen voor Advocaat: "Onze centrale verdediger zal zeker niet spelen"

Gepubliceerd: donderdag 7 november 2019 om 23:31do 07-11-2019 om 23:31

Laatste update: vrijdag 8 november 2019 om 06:28vr 08-11-2019 om 06:28

Dick Advocaat kijkt met een gematigd tevreden gevoel terug op zijn thuisdebuut als trainer van Feyenoord. De Rotterdammers gaven in de slotfase een 1-0 voorsprong weg, maar De Kleine Generaal vond dat de uiteindelijke 1-1 eindstand recht deed aan de verhoudingen op het veld.

Eén punt tegen BSC Young Boys: Advocaat kan er uiteindelijk mee leven. "Deze ploeg staat natuurlijk niet voor niets bovenaan in Zwitserland en in deze poule. Dan kun je wel zeggen: ja, het is Young Boys... Maar het is gewoon een hele lastige ploeg om tegen te spelen", liet hij weten bij RTL7.

Advocaat zag een wisselvallig Feyenoord aan het werk. "We hadden een paar hele mooie aanvallen, die net niet lukten. Maar we hadden ook momenten van totaal onnodig balverlies, waardoor de tegenstander beter in zijn spel kon komen." Volgens interviewer Sasha Visser maakte spits Nicolai Jörgensen een 'afwezige' indruk, maar Advocaat was het daar niet mee eens. "Ik vond hem zeer attent, zeer aanwezig. Slordig dan? Ja, maar er hadden meer spelers last van slordigheid in hun spel."

Drie dagen na het Europese thuisduel wacht RKC Waalwijk alweer. Advocaat lijkt met name in zijn defensie wat te moeten schuiven. Edgar Ié viel geblesseerd uit en ook Rick Karsdorp oogde aangeslagen. "Onze centrale verdediger zal zeker niet spelen. Rick vond ik heel degelijk spelen, maar hij had wat kleine kwaaltjes. Of hij speelt, weet ik niet. Maar als hij niet speelt, speelt een ander wel."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Feyenoord Europees overwinteren?

(2652 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws