Zwitserse media verbazen zich: 'Feyenoord mag niet klagen over de scheidsrechter'

08-11-2019 07:03 Laatste update: 07:32
79

Feyenoord en Young Boys hielden de bordjes donderdagavond in evenwicht. De Zwitserse media media vonden het gelijke spel terecht, maar verbaasden zich over het verschil tussen Feyenoord in de eigen Kuip en het Feyenoord op vreemde bodem.

De Neue Zürcher Zeitung geeft aan dat Young Boys tevreden kan zijn met een punt, maar met een beetje meer geluk van onder meer de arbitrage ook had kunnen winnen in De Kuip. 'De thuisploeg mocht niet klagen over de scheidsrechter. Hoe onbetwistbaar de overtreding van Lotomba op Haps ook was, de Nederlandse ploeg kwam na 47 minuten goed weg na een handsbal (van Ié, red.) in het eigen strafschopgebied.'

Volgens de krant was het verschil tussen Feyenoord in Zwitserland en in De Kuip schrikbarend. 'Het van aarzelende Feyenoord uit de eerste wedstrijd in Bern was donderdagavond niets te zien. Advocaat - die tien dagen geleden het stokje overnam van Stam - kon niet alle zwakke punten eruit krijgen, maar hij wakkerde de vechtlust van de ploeg uit de havenstad in ieder geval wel aan.'

Ook Le Matin vindt het gelijkspel terecht. 'De ploeg uit Bern leverde in de eerste helft een halfslachtige prestatie af, maar toonde na de rust een totaal ander gezicht. Dankzij inspanningen van Nsamé, Assalé en invaller Spielmann keerde Young Boys terug in de wedstrijd en kreeg het zelfs nog de kans om de wedstrijd in de slotfase te beslissen.'

Blick zag een veel sterker Young Boys na de rust. 'Een sterk Young Boys verdiende het gelijke spel in de heksenketel die De Kuip heet.' Toch kwam er bij het doelpunt van de uitploeg wel het nodige geluk kijken. 'Verdediger Edgar Ié liep in het duel met Nsamé een blessure op en kon niet op volle kracht verder, dat was een écht geluksmoment voor Young Boys.'

Young Boys kwam terug tot 1-1, maar had in de slotfase zelfs kunnen winnen. 'Spielmann was erg teleurgesteld, hij kreeg de bal er op het allerlaatste moment voor het bijna lege doel niet in. Ongelooflijk.'