'Veelbesproken Club Brugge-situatie ontploft: Vanaken eist vertrek van Diagne'

'Veelbesproken Club Brugge-situatie ontploft: Vanaken eist vertrek van Diagne'

Gepubliceerd: vrijdag 8 november 2019 om 08:58vr 08-11-2019 om 08:58

De situatie bij Club Brugge na het veelbesproken penaltymoment is ontploft, schrijven Belgische media vrijdag. Na de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain keerden veel spelers zich tegen Mbaye Diagne, die de toegekende strafschop opeiste, terwijl Hans Vanaken de vaste penaltynemer is. Diagne miste, waardoor Club Brugge niet op gelijke hoogte kwam en uiteindelijk met 1-0 verloor.

Diagne, die overigens helemaal niet op het penaltylijstje staat, bood na afloop zijn verontschuldigingen aan op social media, maar daar bleef het bij, aldus Het Nieuwsblad. Vanaken gooide na de wedstrijd zijn bidon kapot in de kleedkamer en keek Diagne niet aan.

'De gelegenheidskapitein werd gevraagd voor interviews, maar kreeg de opdracht niets over het penalty-incident te zeggen.' "In dat geval ga ik niet", zou Vanaken gereageerd hebben. 'De Limburger was van plan Diagne helemaal af te maken als hem een microfoon onder de neus werd gestopt', schrijft de Belgische krant.

'Diagne moet weg'
Tot een confrontatie tussen Diagne en Vanaken kwam het niet, maar doelman Simon Mignolet en andere Club Brugge-spelers lieten duidelijk weten wat ze van zijn actie vonden. Club Brugge-directeur Vincent Mannaert sprak woensdag nog met Vanaken, die aangaf dat Diagne moest vertrekken. Voorlopig is besloten om Diagne niet op te nemen in de wedstrijdselectie voor het competitieduel met Antwerp.

Een groot deel van de spelersgroep ziet Diagne liever vertrekken. De Senegalees heeft Club Brugge niet alleen een punt door de neus geboord, maar de spelers kunnen ook de bonus vergeten. Andere spelers hebben liever dat Diagne blijft.

Club Brugge staat na vier wedstrijden met twee punten op de derde plek in Groep A en strijdt samen met hekkensluiter Galatasaray om een plek in de Europa League. De volgende ronde van de Champions League is in theorie nog haalbaar, maar dan moet Club Brugge alles winnen en Real Madrid alles verliezen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws