Boadu en Stengs debuteren bij Oranje: 'Klonken helemaal niet zo vermoeid'

Boadu en Stengs debuteren bij Oranje: 'Klonken helemaal niet zo vermoeid'

Gepubliceerd: vrijdag 8 november 2019 om 14:20vr 08-11-2019 om 14:20

Het kan momenteel niet op voor AZ. Een dag na de dikke Europa League-zege op FC Astana (0-5) werden Calvin Stengs en Myron Boadu voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal. Max Huiberts, technisch directeur van de Alkmaarse club, is trots.

"Ik ben heel blij voor ze", zegt Huiberts tegen het Algemeen Dagblad. Stengs (20) en Boadu (18) lopen al jaren rond bij AZ. "Dit is een heel mooi verhaal voor iedereen die werkzaam is in de opleiding natuurlijk. En ook een compliment voor de hele selectie die uitstekend presteert. Het kan niet op, op dit moment."

Huiberts heeft al contact gehad met Stengs en Boadu. "Ze waren blij en klonken helemaal niet zo vermoeid, terwijl ze toch vanochtend om een uur of vier zijn aangekomen in Nederland."

Op jonge leeftijd kregen de Oranje-debutanten te maken met blessures. Huiberts: "Dan denk je wel even van: jezus mina, als dat maar goed gaat. Maar zowel Calvin en Myron zijn er denk ik sterker uitgekomen en hebben zoiets van: dit willen we gewoon nooit meer. In die zin is de uitverkiezing voor Oranje weer een mooie nieuwe stap in de ontwikkeling."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws