Vonk 'kreeg appjes' over Ajax-sensatie Traoré: 'Hij geniet wel van het leven hè?'

Vonk 'kreeg appjes' over Ajax-sensatie Traoré: 'Hij geniet wel van het leven hè?'

Gepubliceerd: vrijdag 8 november 2019 om 17:21vr 08-11-2019 om 17:21

Lassina Traoré gaat als een speer bij Ajax: de spits uit Burkina Faso is namens Jong Ajax topscorer van de Keuken Kampioen Divisie en mocht onlangs tegen Feyenoord minuten maken in de hoofdmacht. Hans Vonk volgt zijn ontwikkeling met bovengemiddelde interesse.

De Zuid-Afrikaanse oud-doelman is tegenwoordig technisch directeur van satellietclub Ajax Cape Town, waar Traoré een deel van zijn opleiding genoot. Vonk en de zijnen besloten om de spits in een gastgezin onder te brengen. "Hij komt letterlijk uit een hutje met echt hele beperkte leefomstandigheden", laat de 43-voudig international van Zuid-Afrika weten aan Ajax Showtime. "Structuur aanbrengen was de eerste uitdaging. Op tijd wakker worden, naar school gaan, trainen, eten en slapen."

Nadat hij in januari naar Amsterdam vertrok, boekte Traoré snel progressie. "Ik zag hem invallen en dacht: poeh. Ik kreeg al appjes: hij geniet van het goede leven in Nederland hè?", aldus Vonk. "Maar ik heb me laten vertellen dat het alleen maar spieren zijn." Dat Traoré makkelijk het net vindt in Nederland, verbaast Vonk allerminst. "Als hij eenmaal in scoringspositie komt, dan zijn er weinig beter dan hij. Zijn afwerking is echt van een hoog niveau", weet hij uit eigen ervaring. "Ik trainde op mijn oude dag nog weleens mee en dan was het verschil tussen hem en de andere aanvallers heel groot."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws