Leeuwinnen maken er acht (!) en denderen door: 'zuivere hattrick' Van de Sanden

Leeuwinnen maken er acht (!) en denderen door: 'zuivere hattrick' Van de Sanden

Gepubliceerd: vrijdag 8 november 2019 om 18:53vr 08-11-2019 om 18:53

Laatste update: vrijdag 8 november 2019 om 18:56vr 08-11-2019 om 18:56

Voor de Oranje Leeuwinnen is de rode loper richting het EK van 2021 uitgerold. De verliezend WK-finalist trad vrijdagavond voor de tweede keer deze kwalificatiecyclus aan tegen Turkije: de 3-0 zege in Heerenveen werd gevolgd door een 0-8 (!) in Izmir.

Vaste waarden Jackie Groenen en Shanice van de Sanden keerden terug in de basisopstelling van Sarina Wiegman en met name de rechtsbuiten liet zich gelden. Oranje hoefde niet eens het gaspedaal in te drukken om voor rust al uit te lopen naar een comfortabele 0-3 overwinning. Van de Sanden tikte op aangeven van Vivianne Miedema de 0-1 binnen, Sherida Spitse benutte een strafschop en Miedema kopte in de blessuretijd een puntgave voorzet van Van de Sanden tegendraads binnen.

De buitenspeelster van Olympique Lyon zorgde in de tweede helft zelfs voor een loepzuivere 'hattrick': Daniëlle van de Donk, Miedema en nogmaals Van de Donk bekroonden het voorbereidende werk van Van de Sanden en tilden de score naar 0-6. Nadat Katja Snoeijs haar interlanddebuut mocht maken, werd het zelfs 0-7: Van de Donk tekende in interland nummer 101 voor haar derde van de avond door een hoekschop van Spitse binnen te koppen.

Turkije kwam nog in de buurt van een eretreffer, maar Sari van Veenendaal redde knap nadat een inzet van Berna Yeniçeri over haar heen dreigde te zeilen. Spitse tekende in de extra tijd nog voor het slotakkoord met een subtiel genomen vrije trap.

De Oranje Leeuwinnen zijn na vijf kwalificatiewedstrijden nog zonder puntenverlies en hebben al liefst 24 keer gescoord. Dinsdag wacht de volgende opdracht in aanloop naar het EK in Engeland: Slovenië komt dan naar Arnhem.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws