'Slechts' twee oranje AZ'ers: 'Blij, maar het passeren van Marco begrijp ik niet'

'Slechts' twee oranje AZ'ers: 'Blij, maar het passeren van Marco begrijp ik niet'

Gepubliceerd: zaterdag 9 november 2019 om 07:15za 09-11-2019 om 07:15

Laatste update: zaterdag 9 november 2019 om 09:16za 09-11-2019 om 09:16

AZ is met twee spelers – Calvin Stengs en Myron Boadu – vertegenwoordigd in de Oranje-selectie, maar had er nóg wel een international bij willen hebben. Dat Marco Bizot niet is geselecteerd, zorgt voor verbazing in Alkmaar en omstreken.

Valencia-, PSV- en Feyenoord-collega's Jasper Cillessen, Jeroen Zoet en Kenneth Vermeer kregen van bondscoach Ronald Koeman de voorkeur boven de AZ-doelman, die dit seizoen al vijftien keer de nul heeft gehouden in 22 wedstrijden. "We zijn superblij met de selecties van Myron en Calvin en al die anderen, laat dat voorop staan", doelt directeur voetbalzaken Max Huiberts in gesprek met De Telegraaf op onder meer Jonas Svensson, Fredrik Midtsjö (beiden Noorwegen), Pantelis Hatzidiakos (Griekenland). "Maar het passeren van Marco begrijp ik niet."

Trainer Arne Slot zit wat dit betreft op dezelfde lijn als Huiberts. "Ik had het er net aan de telefoon nog met Arne over. Die was net zo stomverbaasd als ik. Volgens Arne is Marco één van de redenen waarom wij het in Europa en de Eredivisie zo goed doen."

Bizot werd in maart 2018 voor het eerst opgeroepen door Koeman en zat sindsdien meerdere malen op de bank bij Oranje, ook tijdens de Nations League-eindronde in juni. Een Oranje-debuut zat er echter nog niet in voor de sluitpost uit Hoorn.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Hoort Bizot in de Oranje-selectie?

(2213 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws