'Bizar dat ik zo snel leeg ben, maar bij Feyenoord speelde ik drie keer per jaar'

'Bizar dat ik zo snel leeg ben, maar bij Feyenoord speelde ik drie keer per jaar'

Gepubliceerd: zaterdag 9 november 2019 om 08:24za 09-11-2019 om 08:24

Dylan Vente staat aan de vooravond van een bijzondere wedstrijd. De Feyenoord-huurling reist met RKC Waalwijk af naar zijn eigenlijke werkgever en hoopt uitgerekend in De Kuip zijn eerste treffer in Waalwijkse dienst aan te tekenen.

Mocht het zondagmiddag zover zijn, dan zal Vente niet al te gek doen, voorspelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik ben niet zo van het uitbundige juichen of dansjes", laat de twintigjarige spits weten. "Misschien een heel klein vuistje van blijdschap (...) Het heeft met respect te maken. Het is toch de club waar ik tien jaar heb gevoetbald en volgend jaar nog steeds voetbal, als het goed is."

Vente wil zich niet van de wijs laten brengen door de 'hatelijke' nul dit seizoen. "Daar kan je aan blijven denken, maar dat heeft totaal geen nut. Bij RKC krijg je weinig kansen per wedstrijd. Dat is een groot verschil met Feyenoord." De spits moet nog wennen aan het wekelijks voetballen, nadat hij vorig seizoen bij Feyenoord nauwelijks speelde in het eerste én tweede elftal. "Tegen Heracles had ik na 75 minuten een hartslag van boven de 200. Dat is iets te hoog. Het is te bizar voor woorden eigenlijk dat je op zo'n leeftijd er doorheen zit na zeventig minuten, dat komt doordat ik vorig jaar en het jaar ervoor maar drie of vier wedstrijden per seizoen speelde."

Feyenoord en RKC trappen zondagmiddag om 16.45 uur af in De Kuip.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Kan RKC stunten in De Kuip?

Ja
36%
Nee
64%
(1557 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws