'Aandrijfwiel' bij zwalkend PSV: 'Afwezigheid Malen kan nooit enige oorzaak zijn'

'Aandrijfwiel' bij zwalkend PSV: 'Afwezigheid Malen kan nooit enige oorzaak zijn'

Gepubliceerd: zaterdag 9 november 2019 om 09:23za 09-11-2019 om 09:23

De crisis bij PSV is ook Joep Schreuder niet ontgaan. De 4-1 nederlaag bij LASK Linz is de voorlopige climax van een belabberde reeks wedstrijden van de Eindhovenaren, die een desolate indruk maken op de NOS-verslaggever.

Schreuder trekt vergelijkingen met het Feyenoord van eerder dit seizoen. "Ik zie een gebrek aan cohesie, net als bij Feyenoord", laat hij weten aan zijn werkgever. "De linkermiddenvelder weet niet meer wat de rechtermiddenvelder aan het doen is. Niets is meer vanzelfsprekend."

Het ontbreken van spelers als Donyell Malen en Steven Bergwijn mag volgens Schreuder geen excuus zijn. "Het begon met schorsingen en blessures, maar dat was slechts een aandrijfwiel. Dat een jonge speler als Donyell Malen ontbreekt, kan niet de enige oorzaak zijn."

De NOS-verslaggever vraagt zich echter af of een voortijdig vertrek van trainer Mark van Bommel iets oplost. "Als je breekt met Van Bommel, breek je met de hele technische organisatie", klinkt het. "In de staf en bij de jeugdelftallen zitten generatiegenoten, oud-spelers van PSV die heel veel met elkaar samenwerken."

PSV speelt zondagmiddag zijn laatste wedstrijd voor de interlandperiode. In Tilburg zal er om 14.30 uur afgetrapt worden tegen Willem II.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Gaat PSV zondag tegen Willem II het tij keren?

Ja
31%
Nee
69%
(4783 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws