'Pro-Catalaanse beweging plande grootse sabotageactie tijdens El Clásico'

'Pro-Catalaanse beweging plande grootse sabotageactie tijdens El Clásico'

Gepubliceerd: zaterdag 9 november 2019 om 13:56za 09-11-2019 om 13:56

Het CDR – een organisatie die zich sterk maakt voor een onafhankelijk Catalonië – had een grote sabotageactie tijdens El Clásico voorbereid, onthult El Mundo. De wedstrijd tussen aartsrivalen FC Barcelona en Real Madrid stond gepland voor zaterdag 26 oktober, maar is uitgesteld vanwege politieke onrust in Barcelona.

De opvallende acties van het CDR hoefden daardoor niet uitgevoerd te worden. De pro-Catalaanse beweging was volgens El Mundo van plan om de toegangswegen tussen het spelershotel van Real Madrid en Camp Nou te blokkeren, waardoor de Madrilenen het stadion niet konden bereiken. Als dit wél zou lukken, was er nog een plan B: het verstoren van de tv-signalen rondom het stadion.

De titanenstrijd vond echter geen doorgang op de oorspronkelijk afgesproken datum: nadat enkele pro-Catalaanse politici tot gevangenisstraffen waren veroordeeld, werd er massaal geprotesteerd in de stad en kon de veiligheid tijdens El Clásico niet gegarandeerd worden. De wedstrijd wordt ingehaald op woensdag 18 december. Of het CDR dan opnieuw acties heeft voorbereid, zal nog moeten blijken.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws