Chelsea bestormt Premier League-top na overwinning op Crystal Palace

09-11-2019 15:24
21

Chelsea heeft Crystal Palace zaterdagmiddag de tiende competitienederlaag van het seizoen bezorgd. Een paar dagen na de knotsgekke Champions League-wedstrijd tegen Ajax (4-4) won de ploeg van Frank Lampard voor eigen publiek: 2-0.

Lampard kon tegen Palace weer een beroep doen op N'Golo Kanté. De Fransman ontbrak afgelopen dinsdag, al zat hij wel weer bij de selectie. Chelsea startte in nagenoeg dezelfde formatie als tegen Ajax. Het duurde lang voor The Blues erin slaagden om Palace op de knieën te krijgen. De nummer negen van Engeland hield knap stand om Stamford Bridge, maar hield dat geen negentig minuten vol.

Vlak na rust brak Tammy Abraham de ban voor Chelsea met zijn tiende doelpunt in dertien wedstrijden. De jonge Engelse spits was het eindstation nadat Christian Pulisic knap combineerde met Callum Hudson-Odoi.

Vlak voor tijd besliste Pulisic de wedstrijd. De Amerikaan kopte van dichtbij binnen nadat Palace-doelman Vicente Guaita het schot van invaller Michi Batshuayi nog kon keren. Pulisic is met zijn treffer de vierde Amerikaan die in drie opeenvolgende wedstrijden scoort in de Premier League.

Chelsea wint en bestormt de top van Engeland. De club staat nu tweede met een achterstand van vijf punten op koploper Liverpool, al moet nummer drie Manchester City, dat nu één puntje minder heeft, nog een wedstrijd spelen.