Leipzig meldt zich in Duitse top, duur puntenverlies van Schalke 04

09-11-2019 17:30
4

RB Leipzig heeft zich zaterdagmiddag weer in de top van de Bundesliga gemeld. De Champions League-deelnemer won op vreemde bodem met 1-2 van Hertha BSC, waar Javairo Dilrosun de hele wedstrijd speelde en Karim Rekik ontbrak. Schalke 04 heeft in de slotfase gelijkgespeeld.

Hertha BSC - Leipzig 2-4
Hertha kwakkelt dit seizoen, maar kwam thuis wel op voorsprong tegen Leipzig. Na een half uur maakte Maximilian Mittelstadt de openingstreffer op aangeven van Dodi Lukebakio. Leipzig wist die achterstand voor de rust te repareren en zelfs om te draaien. Vijf minuten na de goal van mittelstadt maakte Timo Werner vanaf de stip gelijk en in de blessuretijd scoorde ook Marcel Sabitzer.

Lang mocht Hertha thuis hopen op een resultaat tegen Leipzig. Het bleef 1-2 tot de absolute slotfase. In de 87e minuut gooide Leipzig via invaller Kevin Kampl de wedstrijd in het slot. Ook Werner scoorde nog. De treffer van Hertha was voor de statistieken.

Leipzig staat na elf duels op de tweede plek en heeft één puntje minder dan Borussia Mönchengladbach, dat dit weekend nog moet spelen.

Schalke 04 - Düsseldorf 3-3
Schalke 04 heeft in de slotfase duren punten verspeeld tegen Fortuna Düsseldorf. Die Königsblauen kwamen in de slotfase op voorsprong en leken de zege over de streep te trekken, maar in de slotfase ging het mis.

De wedstrijd barstte pas na rust los. In de eerste helft kwam Schalke op voorsprong door Daniel Caligiuri. Rouwen Hennings maakte gelijk namens Düsseldorf en Ozan Kabak zorgde daarna weer voor de voorsprong voor Schalke. Düsseldorf kwam vervolgens via Hennings weer op gelijke hoogte. Suat Serder leek Schalke tien minuten voor tijd de zege te bezorgen, maar Hennings completeerde zijn hattrick vijf minuten voor tijd: 3-3.

Mainz - Union Berlin 2-3
1. FSV Mainz moet zich serieus zorgen gaan maken in Duitsland na een thuisnederlaag tegen Union Berlin. Berlin stond lang met 0-3 voor, maar gaf de ruime voorsprong bijna weg: het werd 2-3.

Berlin stond na 45 minuten spelen op 0-2 door goals van Marcus Ingvartsen en Sebastian Andersson. Diezelfde Andersson maakte na rust ook nog de 0-3. Mainz leek verslagen, maar mocht door twee late treffers van Karim Onisiwo en Daniel Brosinski toch weer hopen op een resultaat. De 2-3 van Brosinski viel echter pas diep in de blessuretijd.

Mainz staat op de zestiende plaats. Berlin klimt naar plek elf.

Paderborn - Augsburg 0-1
Augsburg is door een overwinning bij hekkensluiter SC Paderborn uit de degradatiezone geklommen, al zijn de zorgen nog lang niet verdwenen. De Duitse club staat op de vijftiende plaats en heeft tien punten.

Klaus Gjasula miste na zeven minuten een strafschop van Paderborn. Een half uur later scoorde Philipp Max namens Augsburg wèl. In de tweede helft werd er niet meer gescoord. Paderborn heeft nog maar vier punten gepakt. Het gat met nummer vijftien Augsburg, dat op een veilige plek staat, is zes punten.