Sparta toch met lege handen weg uit Friesland na late dubbelslag van Ejuke

09-11-2019 20:21
29

Een vermakelijk duel tussen SC Heerenveen en Sparta is door de thuisploeg winnend afgesloten. Sparta kwam in de eerste helft op voorsprong, maar in de laatste twintig minuten draaiden de Friezen het om: 2-1.

Het Abe Lenstra Stadion veerde al vroeg in de wedstrijd op. Rodney Kongolo prikte knap binnen en dacht Heerenveen daarmee op 1-0 te zetten, maar hij bleek in de aanloop naar het doelpunt hands te hebben gemaakt. De goal werd dus terecht afgekeurd. Het moment zorgde echter niet voor meer wilskracht bij Heerenveen. Het was juist Sparta dat energie putte uit de Friese waarschuwing.

De 0-1 van de Rotterdammers was dan ook een resultaat van een sterke fase van Sparta. Een voorzet vanaf rechts van Abdou Harroui plofte op het hoofd van Lars Veldwijk, die voor het eerst dit seizoen mocht starten in de ploeg van trainer Henk Fraser. Hij knikte knap binnen en betaalde het vertrouwen van zijn trainer daarmee terug. Sparta kreeg voor rust kansen op meer, maar scoren lukte niet.

Na rust bleef de ploeg uit Spangen goed meevoetballen. De aanvallende intenties waren in die 45 minuten echter vooral te bespeuren bij Heerenveen, dat Sparta-keeper Harush onder druk zette. Lang leek het er niet op dat er goals zouden vallen, maar in de laatste twintig minuten gebeurde dat alsnog. Chidera Ejuke was in die periode ontzettend belangrijk. Eerst tekende hij voor de verdiende 1-1, waarna hij tien minuten voor tijd keeper Harush te kijk zette met zijn tweede van de avond.

Binnen no-time was de schade dus gerepareerd voor de Friezen, die zich in de laatste tien minuten goed onder de druk van Sparta uit konden spelen. Een Rotterdamse gelijkmaker viel niet meer en daardoor nestelt Heerenveen zich op de zesde plaats in de Eredivisie. Fraser en zijn mannen zijn nu terug te vinden op plaats elf, één plaats en één puntje onder stadgenoot Feyenoord.