Crisis bij PSV: 'Als de beste spelers wegvallen houd je middelmatig elftal over'

Crisis bij PSV: 'Als de beste spelers wegvallen houd je middelmatig elftal over'

10-11-2019 06:50 Laatste update: 12:14
98

Het is crisis bij PSV. Volgens Arnold Bruggink haalt trainer Mark van Bommel veel te weinig uit de selectie van de Eindhovenaren, maar Marco van Basten denkt niet dat het aan de trainer ligt.

"Op dit moment denk ik dat hij er uit deze selectie te weinig uithaalt", begint Bruggink aan tafel bij FOX Sports. "Dat heeft er mee te maken dat je als trainer kiest voor een systeem, maar ook voor spelers die hij zelf graag wil, die degelijk zijn. Ik denk dat je daardoor heel veel vrijheden weghaalt bij spelers. Lozano is een voorbeeld waar hij graag afscheid van wilde nemen en ik denk dat Gutiérrez echt vele malen beter kan dan hij nu doet."

"Is het dan de schuld van Mark dat ze zo slecht spelen?", denkt Van Basten hardop mee met Bruggink. "Ze spelen nu in één keer zo slecht, is dat dan zijn schuld? Ik denk het niet, het zijn spelers en trainer die daarvoor verantwoordelijk zijn, niet alleen de trainer."

Middelmatig elftal
"Ik geloof ook dat Mark een uitstekende trainer is, dat hoor je intern bij PSV ook", vervolgt Bruggink. "Maar het is wel een manier waarop je spelers heel erg kunt kneden. Hij wil het liefste controle houden, alles sturen. Zo werkt het niet. Je kan je twee wedstrijden verschuilen achter het feit dat je beste spelers niet meedoen, maar vijf dat kan gewoon niet." Hier is Kees Jansma het niet mee eens. "Als de beste spelers bij PSV wegvallen hou je een heel middelmatig elftal over."