Zoet moet vrezen voor plek bij PSV én Oranje: 'Tijd om hen een kans te geven'

Zoet moet vrezen voor plek bij PSV én Oranje: 'Tijd om hen een kans te geven'

Gepubliceerd: zondag 10 november 2019 om 10:44zo 10-11-2019 om 10:44

Ronald de Boer is niet verrast dat Jeroen Zoet zijn basisplaats lijkt kwijt te zijn bij PSV. De Telegraaf, Voetbal International en het Eindhovens Dagblad meldden zondagochtend dat Lars Unnerstall tegen Willem II de kans krijgt van trainer Mark van Bommel.

"Dat zat er wel een beetje aan te komen", reageert De Boer bij Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports. "Ik had het er twee weken geleden al over: misschien moeten we Zoet een beetje gaan belichten. Hij pakt geen punten meer voor PSV. Het is niet de Zoet van het begin van het vorige seizoen. Toen speelde hij goed, maar aan het einde van dat seizoen was hij al matig."

De Boer vond het tot voor kort echter lastig om de vinger op de zere plek te leggen. "Ik had nog niet echt beelden van: 'hier kan ik hem op afrekenen'. Je wilt hem niet afrekenen, maar je voelt gewoon dat hij niet lekker in zijn vel zit. Hij was nooit een geweldige passer, maar dat valt wel heel erg op de laatste tijd. Als hij de bal krijgt toegespeeld, raakt hij in paniek."

Ook oogt Zoet op zijn lijn allerminst zeker, meent de oud-international. Tegen LASK Linz kreeg hij liefst vier treffers om de oren. "Het zijn ook allemaal halve reddingen. Het gaat wel heel makkelijk. Hij pakt al een hele tijd geen punten."

De Boer ziet Sergio Padt en Marco Bizot wél uitblinken en vraagt zich af hoelang bondscoach Ronald Koeman nog vasthoudt aan Zoet. "Als je naar het Nederlands elftal kijkt, daar zit Zoet gewoon bij. Maar als je bij PSV waarschijnlijk op de bank zit, wordt het toch tijd om anderen een kans te geven."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws