'Mertens staat voor pikante overstap in Italië: contract ter waarde van 6 miljoen'

'Mertens staat voor pikante overstap in Italië: contract ter waarde van 6 miljoen'

Gepubliceerd: zondag 10 november 2019 om 12:45zo 10-11-2019 om 12:45

Dries Mertens staat voor een pikante overstap in de Serie A. Volgens La Gazzetta dello Sport en de Corriere dello Sport heeft de 32-jarige Belg reeds een akkoord bereikt met Internazionale.

Het contract van Mertens loopt aan het einde van het seizoen af bij Napoli, waardoor de aanvaller vanaf januari om tafel mag met andere clubs. Volgens de Italiaanse sportkranten gaf hij zijn ja-woord echter al aan Internazionale, dat hem een tweejarig contract biedt ter waarde van zes miljoen euro per seizoen, met een optie voor nog een jaar.

Mertens speelt al sinds 2013 voor Napoli, dat hem destijds overnam van PSV. De Rode Duivel  maakte de afgelopen seizoenen furore in Italië als valse spits. Voorzitter Aurelop De Laurentiis zou hem desondanks alleen willen behouden als hij een fors deel van zijn salaris inlevert. Mogelijk zullen de Napolitanen proberen om hem al in januari te verkopen om zo nog een transfersom te ontvangen.

Inter heeft Napoli dit seizoen afgelost als belangrijkste uitdager van Juventus in de Serie A. De formatie van trainer Antonio Conte staat momenteel eerste, maar Juve komt later zondag nog in actie.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws