Oranje Onder-17 strijdt nog steeds voor wereldtitel: 'Dat moet je wel nastreven'

Oranje Onder-17 strijdt nog steeds voor wereldtitel: 'Dat moet je wel nastreven'

Gepubliceerd: zondag 10 november 2019 om 13:32zo 10-11-2019 om 13:32

Oranje Onder-17 speelt zondagavond de kwartfinale op het WK in Brazilië tegen Paraguay en doet dat naar alle waarschijnlijkheid met Youri Regeer in de basis. De 16-jarige Ajacied denkt ondanks de stroeve start dat zijn team voor de wereldtitel moet gaan.

Na twee nederlagen in de groep leek de wereldtitel ver weg voor Oranje, maar door een miraculeuze escape en een overwinning in de achtste finales op Nigeria kan het nog steeds. "We hebben ons vooraf een doel gesteld en dat is wereldkampioen worden", maakt Regeer op de OnsOranje-site nog maar eens duidelijk. "Te hoog van de toren blazen? Zo zie ik dat niet. We zijn ambitieus en streven een doel na, dat is heel wat anders."

Het team dat in mei van dit jaar Europees kampioen werd heeft volgens Regeer, die er destijds niet bij was, een goede kans op het hoogste treetje van het podium. "Met deze groep hebben we de kwaliteiten om wereldkampioen te worden. Dan moet je dat ook nastreven, vind ik."

Paraguay is de volgende tegenstander van de Oranje-talenten. In de achtste finale kwamen de Zuid-Amerikanen terug van een 2-0 achterstand tegen buurman Argentinië en wonnen ze met 3-2. "Paraguay speelt vooral vanuit de counter. Nu krijgen we weer een team zoals we ook al tegen Nigeria en Senegal zijn tegengekomen. Eén voordeel; we weten hoe we ons daar tegen kunnen wapenen. Als je wereldkampioen wil worden moet je van iedereen winnen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws