PSV komt van koude kermis thuis in Tilburg en verlengt dramatische serie

10-11-2019 16:22
247

PSV heeft drie dagen na de 4-1 bij LASK Linz een nieuwe doffe dreun moeten incasseren. De Eindhovenaren gingen zondagmiddag op bezoek bij buurman Willem II en kwamen in Tilburg van een koude kermis thuis: ook het zesde duel sinds de vorige interlandperiode leverde geen overwinning op.

Trainer Mark van Bommel had harde maatregelen genomen in een poging de crisis te bezweren: doelman Jeroen Zoet moest plaatsmaken voor concurrent Lars Unnerstall. Verder moest Timo Baumgartl wederom plaatsmaken voor het duo Daniel Schwaab-Nick Viergever en waren Donyell Malen en Steven Bergwijn nog altijd afwezig.

Voor Unnerstall had zijn PSV-debuut niet slechter kunnen beginnen. Al na zeven minuten dook Ché Nunnely vrij op voor het PSV-doel en schoot gedecideerd raak: 1-0. De rechtsbuiten kreeg voor rust nog een tweede goede kans, maar schoot ditmaal naast. PSV kon pas in de loop van de eerste helft aandringen, maar Bruma stuitte op Timon Wellenreuther en Cody Gakpo raakte de lat. Op slag van rust vestigde Nunnely wederom de aandacht op zich: Unnerstall kon zich echter onderscheiden en hield de 1-0 op de borden bij rust.

De Eindhovenaren hervatten na de rust hun offensief: het kreeg via met name Bruma grotere en kleinere kansjes en claimde een aantal keer een strafschop, maar het doelpunt zou aan de andere kant vallen. PSV liet zich verrassen in de omschakeling en uitblinker Nunnely tekende met een diagonale inzet voor 2-0.

Van Bommel liet het er niet bij zitten en bracht met Gastón Pereiro en Kostas Mitroglou offensieve versterking binnen de lijnen. Nadat Unnerstall landgenoot Mats Köhlert van de 3-0 af had gehouden, kwam PSV terug tot 2-1: Pereiro verraste Wellenreuther met een bekeken inzet van afstand. De gasten uit Eindhoven roken bloed en zetten hun belegering in: alleen Pereiro kreeg de bal echter tussen de palen en Wellenreuther kon de inzet van de Uruguayaan zonder problemen onschadelijk maken. Willem II hield stand en vergrootte de druk op Van Bommel.