AZ is ook oppermachtig tegen Emmen en profiteert van nieuwe misstap PSV

10-11-2019 21:49 Laatste update: 21:51
113

AZ heeft het thuisduel tegen FC Emmen eenvoudig in winst omgezet. De nummer twee van de Eredivisie zette de goede vorm van de laatste weken probleemloos door en klopte de laagvlieger uit Drenthe met 3-0.

Lang slaagde FC Emmen erin om gelijke tred te houden met AZ in het Cars Jeans Stadion in Den Haag. Niet dat de bezoekers uit Drenthe veel kansen kregen, maar ook de thuisploeg voetbalde weinig doelrijpe mogelijkheden bij elkaar door het stugge spel van de ploeg van trainer Dick Lukkien. Een fout van Emmen-keeper Dennis Telgenkamp gooide roet in het eten.

Hij kwam tien minuten voor rust in botsing met Jonas Svensson van AZ, waarna de bal op de stip werd gelegd. Dat buitenkansje liet Teun Koopmeiners, penaltyspecialist van de Alkmaarders, zich niet ontnemen. Hij mikte raak en benutte daarmee zijn elfde (!) strafschop van dit seizoen. Vlak voor rust trof ook kersvers Oranje-klant Myron Boadu doel, waardoor de marge op twee werd gebracht.

Dat verschil was voor AZ voldoende reden om in de tweede helft rustiger aan te doen. Op de 3-0 van Calvin Stengs na, die na een uur spelen via het been van Lorenzo Burnet doel wist te treffen, hield Emmen de schade beperkt en kon het zelfs zo nu en dan aan een eretreffer denken. Michael de Leeuw scoorde echter niet, waardoor AZ-goalie Bizot weer de nul hield en daarmee de minste tegentreffers in de Eredivisie moest slikken.

De Alkmaarders staan mede dankzij het nieuwe puntenverlies van PSV stevig op de tweede plaats. De achterstand op koploper Ajax is zes punten, de voorsprong op PSV bedraagt vijf punten.