VP's Elftal van de Week: Ajax hofleverancier met vier spelers, één Feyenoorder

VP's Elftal van de Week: Ajax hofleverancier met vier spelers, één Feyenoorder

11-11-2019 10:00
43

Na de imponerende 4-0 zege op FC Utrecht is Ajax hofleverancier van VP's Elftal van de Week. De Amsterdammers leveren vier spelers. Ook AZ, Feyenoord, FC Groningen, FC Twente, sc Heerenveen, Willem II en Heracles Almelo zijn vertegenwoordigd.

Sergio Padt (FC Groningen)
Heeft de hoop op een nieuwe uitverkiezing bij Oranje niet opgegeven. En terecht, want zijn prestaties van de laatste weken bieden perspectief. Padt hoorde ook tegen Vitesse bij de beste Groningers.

Joel Latibeaudiere (FC Twente)
De man of the match bij FC Twente - PEC Zwolle luistert naar de prachtige naam Latibeaudiere. Met een assist én doelpunt had de van Manchester City gehuurde rechtsback een groot aandeel in de 2-1 zege.

Marcos Senesi (Feyenoord)
Met zijn vader en moeder op de tribune speelde Senesi een uitstekende wedstrijd voor Feyenoord. De Argentijn zette na 85 minuten de kers op de taart met het winnende doelpunt.

Daley Blind (Ajax)
De superlatieven voor Blind raken langzamerhand op. Vier dagen na het tumultueuze Champions League-duel met Chelsea pakte de Ajax-leider de draad weer op met een ijzersterk optreden tegen FC Utrecht.

Fredrik Midtsjo (AZ)
Vaak onderbelicht bij het wervelende AZ, maar Midtsjo is bezig aan een topseizoen in de Eredivisie. Ook tegen FC Emmen maakte de Noorse middenvelder veel indruk, zowel met als zonder bal.

Lisandro Martínez (Ajax)
Niet álle Argentijnen zijn een succes in Amsterdam (denk aan Ivan Gabrich en recenter Lisandro Magallán), maar als ze voldoen aan de Ajax-standaard, blinken ze ook wekelijks uit. Na Nicolás Tagliafico is de zeven (!) jaar jongere Martínez weer een parel.

Donny van de Beek (Ajax)
Door een hamstringblessure en kleine vormdip kwam het seizoen moeizaam op gang voor Van de Beek, maar de laatste weken heeft hij de smaak te pakken. Na zijn doelpunt tegen Chelsea was hij ook twee keer trefzeker tegen FC Utrecht.

Hakim Ziyech (Ajax)
Natuurlijk loopt Ziyech al heel wat jaren in de Eredivisie, maar hebben we hem ooit zó goed gezien? De 26-jarige spelmaker van Ajax heeft een lach op zijn gezicht en verkeert in de vorm van zijn leven.

Chidera Ejuke (sc Heerenveen)
Lange tijd was het niet zijn avond, maar in de slotfase stond Ejuke op. Met twee doelpunten, waarvan de tweede zijn mooiste was, incasseerde hij na afloop het jubelende applaus van de Heerenveen-supporters.

Che Nunnely (Willem II)
Uitgerekend tegen PSV scoorde Nunnely voor het eerst in de Eredivisie. De watervlugge aanvaller, afgelopen zomer overgekomen van Ajax, maakte er in de tweede helft doodleuk nóg een en schonk daarmee Willem II de zege.

Cyriel Dessers (Heracles Almelo)
Het was een heerlijk weekend voor Dessers, die VVV-Venlo eigenhandig demonteerde met drie doelpunten en twee assists. Het laat zien wat vertrouwen kan doen met een spits.