De Jong onsterfelijk in rood-wit deel van Sevilla na winnende goal in stadsderby

De Jong onsterfelijk in rood-wit deel van Sevilla na winnende goal in stadsderby

Gepubliceerd: zondag 10 november 2019 om 22:53zo 10-11-2019 om 22:53

'El Gran Derbi' in Estadio Benito Villamarín is dankzij Luuk de Jong een prooi geworden voor Sevilla FC. De Nederlandse spits maakte in de tweede helft de winnende 2-1 voor de rood-witten uit de Andalusische stad.

De stadsderby van Sevilla is altijd een prachtig affiche en ook in dit duel viel er weer voldoende te genieten. Voor de wedstrijd lieten de Betis-fans van zich horen tijdens het clublied, maar na de aftrap waren het toch de gasten uit het stadsdeel Nervión die de regie in de wedstrijd in handen namen. De openingstreffer liet niet lang op zich wachten en uiteindelijk was het Lucas Ocampos die de trekker overhaalde. Zijn volley leek houdbaar voor Betis-goalie Joel Robles, maar hij zat toch.

Het initiatief liet Sevilla zich ondanks de 0-1 niet ontnemen. De Jong kreeg een kans op de tweede Sevilla-goal en het leek een kwestie van tijd voordat de derby van alle spanning werd ontdaan. Het tegengestelde gebeurde echter vlak voor rust. Loren Morón schoot van dichtbij raak nadat de bal bleef hangen in het strafschopgebied en daarmee was de stand toch weer in evenwicht.

De tweede helft was een stuk spannender. Betis, dat matig presteert in de competitie met nieuwe trainer Rubi, putte moed uit de onverwachtse 1-1 en ook Sevilla bleef voetballen om een doelpunt te maken. Luuk de Jong was een half uur voor tijd degene die dat mocht doen. Hij werd op de keeper af gestuurd en de lange spits vuurde onhoudbaar binnen in het dak van het doel: 1-2.

Het slotoffensief van Betis leverde vervolgens nog kansen op voor de ingevallen Joaquín en Loren, maar zij scoorden niet meer. De derbyzege, vorm gegeven door de winnende goal van De Jong, brengt het rood-witte deel van de stad naar de vierde plaats in de competitie. De achterstand op lijstaanvoerder Barcelona is één punt, maar zij hebben een wedstrijd minder gespeeld. Betis blijft ploeteren en staat zeventiende.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws