'Zoet verbijsterd in Tilburg: PSV'er niet tweede, maar derde doelman'

'Zoet verbijsterd in Tilburg: PSV'er niet tweede, maar derde doelman'

Gepubliceerd: maandag 11 november 2019 om 06:47ma 11-11-2019 om 06:47

Laatste update: maandag 11 november 2019 om 07:02ma 11-11-2019 om 07:02

Jeroen Zoet kreeg afgelopen vrijdag van Mark van Bommel te horen dat hij tegen Willem ll niet zou keepen, maar was in de veronderstelling dat hij wel op de bank mocht gaan zitten. Vijf minuten voor de aftrap hoorde hij dat hij niet tweede, maar derde keeper zou zijn.

Dat schrijven De Telegraaf en het Eindhovens Dagblad maandag. De manier waarop Zoet dit te horen kreeg kwam keihard binnen bij de PSV-doelman, aldus eerstgenoemde krant. Van Bommel verklaarde vlak voor de aftrap dat hij Zoet niet op de bank wilde hebben omdat dan alle aandacht naar hem zou gaan. In plaats daarvan zou het beter zijn als hij niet op de bank zou zitten, dit was niet het verzoek van Zoet.

In de rust van de wedstrijd ging Zoet in de spelersbus zitten. Dat werd ontdekt door FOX Sports-presentator Toine van Peperstraten, waarna Zoet veel kritiek over zich heen kreeg en er aan zijn professionaliteit werd getwijfeld. In werkelijkheid deed hij wat Van Bommel van hem vroeg, aldus het Eindhovens Dagblad.

Kritiek op Van Bommel
Het Eindhovens Dagblad toont zich kritisch richting Van Bommel. 'Als Van Bommel niet wilde dat de camera's op hem gericht waren, had hij Zoet thuis moeten laten en niet aan de warming up moeten laten beginnen. De angst voor de camera's en de onbeheersbaarheid komt nu als een boemerang terug', schrijft de krant.

'Zoet wist blijkbaar niet dat hij derde keeper was en hoorde kort voor de wedstrijd dat hij binnen moest blijven en was in zijn ogen nog verder gedegradeerd. De coach van PSV heeft Zoet en - in mindere mate - ook Robbin Ruiter nu tegen zich in het harnas gejaagd.'

'Voor Ruiter is de situatie ook pijnlijk, maar hij had uit zijn basisplekken tegen Rosenborg en VVV niet direct af hoeven te leiden dat hij automatisch eerste keeper zou zijn. Zoet is door de gang van zaken vernederd en had na vele jaren trouwe dienst een beter lot verdiend.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws