De Gelderlander: Slutsky staat voor gigantisch bedrag op loonlijst van Vitesse

De Gelderlander: Slutsky staat voor gigantisch bedrag op loonlijst van Vitesse

Gepubliceerd: maandag 11 november 2019 om 09:13ma 11-11-2019 om 09:13

Laatste update: maandag 11 november 2019 om 10:38ma 11-11-2019 om 10:38

Leonid Slutsky strijkt bij Vitesse een gigantisch salaris op. De Gelderlander maakt maandag bekend dat de Russische trainer voor één miljoen euro per jaar op de loonlijst staat, zo meldt de krant op basis van bronnen rond de club.

Dat Slutsky zoveel verdient bij Vitesse is opvallend. Zijn voorgangers moesten het met een beduidend lager salaris doen. Slutsky werd vorig jaar zomer binnengehaald op advies van eigenaar Valeri Oyf.

Slutsky is een grote naam in de trainerswereld. Hij won meerdere landstitels met CSKA Moskou en was bondscoach van het Russische elftal. Daarnaast heeft hij ervaring in de Champions League.

'Het inkomen van Slutsky, vele malen hoger dan de laatste jaren voor een hoofdtrainer, verklaart de stijging in uitgaven van Vitesse in het seizoen 2018-2019', schrijft de Gelderlander. 'Met de komst van de Rus zijn de bedrijfslasten opgelopen van 29,5 miljoen euro naar bijna 31 miljoen euro. Maar de sportieve campagne van de coach betaalt zich vooralsnog niet uit. Het eerste jaar van Slutsky in Arnhem is mislukt, omdat er geen Europees voetbal is gehaald. Nu heerst er crisis bij Vitesse.'

Slutsky ligt onder vuur vanwege de prestaties van Vitesse. De club verloor de afgelopen drie wedstrijden en daarnaast is er onvrede vanwege de manier van spelen. Toch doet Vitesse het met een vijfde plek niet slecht. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Vitesse

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws